00000

Ladda ett stort fat med färsk pasta, svamp, lök och krossade enbär. Sedan är det bara att gaffla de ångande knytena hej vilt. Det här är både enkelt och lyxigt med färsk, fylld pasta och fräscht syrlig topping.

För 4 portioner

Ingredienser

1 rödlök, stor
300 g champinjoner
2 msk citronjuice, färskpressad
5 enbär
1 tsk strösocker
1 msk rapsolja
1/2 tsk flingsalt
500 g svampfylld pasta
1 burk skogssvamppanna, Arla
1/4 kruka timjan
1/2 krm nymalen svartpeppar
2 krm flingsalt

20 min

1. Skala och klyfta löken fint. Ansa och skiva svampen. Pressa citronjuicen. Krossa enbären i en mortel.
2. Stek lök och svamp i oljan på hög värme
i en stor stekpanna 5 min. Tillsätt ­citronjuice, socker och salt.
3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av.
4. Koka upp matlagningsgrädden från skogs­svamppannan. Tillsätt smakpasten,
låt koka 2 min. Vänd försiktigt ner pastan.
5. Lägg upp pastan på ett stort fat. Toppa med lök, svamp och plockad timjan. Servera med nymalen svartpeppar och lite extra flingsalt.