Pasta med spenatsås och knaprigt salta mandlar

Pasta med spenatsås och knaprigt salta mandlar är en snabb och enkel rätt där fryst spenat och purjolök är grunden. Purjolöken kan bytas ut mot gul lök eller salladslök.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta - gärna spagetti
  • 400 g bladspenat - fryst
  • 1 purjolök - liten (150 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 50 g mandlar - saltrostade
  • 75 g parmesan - riven
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, spara 1–2 dl av pastavattnet till spenatsåsen.

  2. Tina spenaten och krama ut vätskan. Ansa och finstrimla purjolöken. Skala och riv vitlöken.

  3. Fräs spenat och purjolök i 1 msk olja ca 3 min. Krydda med 1 tsk salt. Tillsätt grädde, senap, buljongtärning, vitlök, 1/2 msk vinäger och 1 krm peppar.

  4. Grovhacka mandeln. Häll den heta såsen över pastan, späd eventuellt med lite av kokvattnet från pastan. Strö över mandlar och parmesanost och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!