Pasta med solrospesto och grillat sidfläsk

Solroskärnor är ett bra budgetalternativ till pinjenötter i pesto.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 g skinka - i bit rökt
  • 300 g tortiglionipasta
  • 50 g solroskärnor
  • 50 g parmesan - riven
  • 50 g soltorkade tomater - marinerade
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka basilika
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär skinkan i skivor. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  2. Rosta solroskärnorna i en stekpanna tills de blir gyllenbruna. Mixa solroskärnor, parmesanost, basilika, soltorkade tomater, vitlök och olivolja till en slät pesto. Spara gärna lite ost och basilika till garnering. Smaka av med salt och peppar.

  3. Grilla skinkskivorna i het grillpanna ca 1 min per sida.

  4. Blanda pastan med hälften av peston och servera resten till. Toppa med den grillade skinkan. Garnera med riven parmesanost och basilika.

Ca 600 kcal per portion, 27 g fett, 29 g protein, 58 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!