Pasta med sardingremolata

Gremolata är en blandning av persilja, vitlök, olivolja och citronskal som ofta serveras i Italien. Här har vi ersatt det rivna citronskalet och olivoljan med citronolivolja.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pappardelle - eller annan pasta
  • 2 burk sardiner - i olja (á 120g)
  • 2 vitlök - klyftor, pressade
  • 1 dl persilja - skuren slätbladig
  • 4 msk citronolivolja
  • 2 krm salt
  • peppar - nymald

Tillbehör

  • svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

  2. Ta bort skinn och ryggrad och mosa sardinerna tillsammans med vitlök, persilja och citronolivolja. Smaka av med salt och peppar.

  3. Servera med den avrunna pastan tillsammans med nymald svartpeppar och lite extra olivolja. Smaksätt sardinerna En bristvara i Sverige är smaksatta sardiner på burk. Öppna en burk sardiner i olja. Häll av oljan och tillsätt citronolivolja i stället. Prova också att smaksätta med t ex grönpeppar, rosépeppar, chili eller dragon.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!