Pasta med sardellkryddad grönsaksröra

Sältan från sardellerna gör att det inte behövs något extra salt i grönsaksröran.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pasta - t ex spagetti
  • 2 squash - (á 300 g)
  • 5 tomater
  • 1 burk sardeller - (55 g)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 knippa bladpersilja

Gör så här

  1. Ansa och skär squashen i kuber. Tärna tomaterna. Låt sardellerna rinna av och skär dem i strimlor. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och strimla chilin.

  2. Fräs vitlök och chili i olja i en stekpanna. Tillsätt squashen och låt fräsa med ca 5 min. Tillsätt tomater och sardeller och låt puttra ca 5 min. Krydda med peppar.

  3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

  4. Strimla persiljan och blanda ner den i grönsaksröran. Servera röran till pastan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!