55555

Hemligheten med en god tomatsås är en lite gnutta socker. Det rundar av och smaken blir fylligare.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g färsk tagliatelle
2 paprikor, gärna i olika färger
1 squash, (ca 300 g)
150 g skogschampinjoner
2 msk olivolja
2 tsk flingsalt
400 g grå salsicciakorv

Sås

5 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl olivolja
2 dl torrt vitt vin
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 krm cayennepeppar
2 tomater
1 kruka basilika

Tillbehör

flagad parmesanost

20 min+35 min i ugn

1. Sätt ugnen på 250°. Kärna ur och skär paprikan i stora bitar. Ansa och skär squashen i halvmånar. Ansa och halvera champinjonerna.
2. Lägg grönsaker och svamp på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills grönsakerna är mjuka och har fin färg.
3. Picka korven och stek den runt om i en stekpanna tills den fått fin färg. Lägg korven bredvid grönsakerna på plåten och stek ca 15 min, till 70° innertemperatur.
4. Sås: Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlök och tomatpuré i olja under omrörning.Tillsätt vin, salt, socker och peppar. Låt såsen puttra ca 5 min.
5. Tärna tomaterna. repa bladen från basilikan och strimla dem.
6. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca 1 dl av kokvattnet. Häll kokvattnet i tomatsåsen och vänd i pasta, tomater och basilika. Lägg pastan på tallrikar och toppa med grillade grönsaker och korv. Strö över parmesanost och servera.

Fler recept med: Övrigt