30 minter + 25 minuter i ugn
Pasta med salsiccia, flower sprouts, pangrattato, äggula och parmesan – gör så här:
- Ägg: Sätt ugnen på 105°. Lägg äggulorna i en liten ugnssäker form med lite olja. Fyll på med olja så att den täcker äggulorna helt. Tillaga mitt i ugnen 25–30 min, tills äggulan precis stannat på ytan men känns lös i mitten. Ta ut och låt svalna i oljan.
- Pangrattato: Smula brödet, det går bra i en matberedare. Skala och finhacka vitlöken. Stek brödet i olja i en stekpanna under omrörning tills det fått fin färg. Tillsätt vitlöken, låt fräsa ca 1 minut. Lägg smulet på ett fat, låt kallna. Repa och finhacka persiljan. Rör ner persilja och salt i brödsmulet.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i olja i en stekpanna. Snitta och ta bort skinnet från korven. Smula färsen.
- Stek färsen runt om i en stekpanna, rör runt så att den finfördelas. Tillsätt löken, paprikapulver, fond och vinäger. Häll över vinet, låt fräsa 3–5 min. Krydda med salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa och sära på bladen från flower sproutsen. Lägg bladen i en sil och doppa ner dem i pastavattnet ca 1 minut. Kyl i kallt vatten. Blanda ner i såsen.
- Låt pastan rinna av men spara lite kokvatten. Blanda ner pastan i färsröran, späd eventuellt med lite pastavatten.
- Häll upp pastan på ett fat och toppa med äggulor, pangrattato och parmesan. Garnera med persilja.