Pasta med rostad paprika och svamp

Vi börjar vardagsveckan med en vegetarisk och färgglad rätt på paprika, svamp och pasta.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 paprikor - gula och röda
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 2 tsk olivolja
  • 250 g svamp - färsk, gärna skogssvamp
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Tillbehör

  • tagliatelle - eller annan pasta, kokt
  • parmesan - riven och färsk

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250° grill. Ansa och dela paprikorna. Lägg dem med snittytan nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Grilla dem högst upp i ugnen ca 5 minuter tills de blir bubbliga och svärtade. Ta ut och täck dem med ett annat bakplåtspapper urkramat i vatten. Låt papperet ligga kvar ca 10 minuter. När paprikorna svalnat, dra bort det svarta skalen och skär paprikorna i cm-stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda med balsamvinäger och olivolja.

  2. Ansa och skär svamparna i bitar. Stek dem i olivolja i en stekpanna på medelgod värme ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.

  3. Koka pastan och blanda den med paprikabitarna. Servera med stekt svamp och riven parmesan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!