30 min
Pasta med rostad mandel och ricottakräm
- Skölj tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.
- Stek tomaterna runt om i 2 msk olja tills de börjar spricka och mjukna, ca 3 min. Tillsätt vitlök och 3 msk vinäger, låt sjuda ca 4 min. Grovmosa ev tomaterna med en gaffel. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Dra från plattan och låt såsen safta sig 10 min.
- Grovhacka basilikabladen och tillsätt dem till såsen. Värm upp såsen på nytt.
- Finriv parmesanosten. Blanda den med ricotta, 1/2 msk vinäger, 1 msk olivolja, 1/2 msk vatten, 2 krm salt och 1 krm peppar.
- Rosta mandeln hastigt i en torr, het panna.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan i en sil.
- Rör ner pastan i tomatsåsen. Servera med parmesanröra, mandelspån och salladsblad.