Pasta med rödbetor, rucola och fetaostsås

Blanda inte ner rödbetorna förrän precis före servering eftersom de annars färgar hela rätten rosa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 knippe rödbetor - (ca 500 g)
  • 30 g pasta - t ex tagliatelle
  • 200 g fetaost
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 3 msk kapris
  • 100 g rucolasallad

Gör så här

  1. Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka i vatten under lock. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär dem i klyftor.

  2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning. Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Mixa fetaosten i grytan tillsammans med kokvattnet och svartpepparn.

  3. Vänd tillbaka pastan i grytan och blanda i rödbetor, kapris och rucola. Servera pastan genast med lite extra nymald svartpeppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!