Pasta med räkröra

Recept på pasta med räkröra. Fredagskvällens snabba pasta där fänkål och saffran sätter tonen. Alltid gott till fisk och skaldjur!
Recept på pasta med räkröra.
Recept på pasta med räkröra. Foto: Björn Tesch

Ingredienser

  • 1 fänkålsstånd
  • 1 purjolök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk rapsolja
  • 1 pkt saffran - (1/2 g)
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 500 g pasta - färsk
  • 1 burk räkor - skalade, i lag (600 g)

Tillbehör

  • mâchesallad

Gör så här

  1. Ansa och finstrimla fänkål och purjolök, spara eventuell fänkålsdill till garnering. Skala och tunnskiva vitlöken. Fräs grönsakerna i olja i en gryta ca 5 min. 

  2. Strö över saffran och låt fräsa med ca 1 minut. Häll över vinet och låt koka upp. Rör i crème fraichen och krydda med salt och peppar. Låt röran kallna.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pasta och räkor rinna av. Värm grönsaksröran och vänd ner pasta och räkor. Toppa med den sparade fänkålsdillen och servera med sallad. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!