Pasta med räkor och thaipesto

Pasta med räkor och thaipesto är en rätt för alla korianderälskare. Skulle du inte tillhöra dem går koriandern bra att ersätta med bladpersilja.  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 400 g räkor - skalade, i lag eller frysta
  • 200 g sockerärter
  • 2 krukor koriander
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 50 g jordnötter - salta
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av, eller tina dem enligt anvisning på förpackningen. Strimla sockerärterna.

  2. Repa bladen från koriandern, spara några blad till garnering. Kärna ur och finstrimla chilin. Skala och hacka vitlöksklyftan. Mixa koriander, vitlök, jordnötter och 1/2 dl olja med mixerstav. Rör i chilin och krydda med 1/2 tsk salt.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med när ca 1 minut återstår av koktiden. Låt pasta och sockerärter rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner peston i pastan och späd med kokvattnet till krämig konsistens.

  4. Toppa pastan med räkor och garnera med den sparade koriandern.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!