Pasta med räkor och rucola

Recept på pasta med räkor och rucola. Med färdigskalade räkor går den här rätten snabbt att laga. Några teskedar sardellpasta som smaksättare lyfter hela rätten.
Recept på pasta med räkor och rucola.
Recept på pasta med räkor och rucola. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 300 g lyxräkor - skalade
  • 300 g linguine
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tsk sardellpasta
  • 70 g rucola
  • 1 kruka bladpersilja
  • 1 msk citronskal - rivet
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 300 g kvisttomater

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilin. Stek vitlök och chili i olja i en stor stekpanna. Tillsätt tomatpuré och sardellpasta. Låt fräsa ca 1 minut.

  2. Grovhacka hälften av rucolan och persiljan. 

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och häll ca 1 dl av kokvattnet i vitlöksfräset. Blanda i räkor, rucola och persilja. Vänd i pastan. Krydda med salt och peppar. 

  4. Strö över resterande rucola och persilja. Servera med tomater. 

  5. Av Ulla Karlström

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!