Pasta med quorn och rostade pumpakärnor

Recept på pasta med quorn och rostade pumpakärnor. Smart – genom att pressa ut tomatkärnorna i citronsaften gör man 
dressingen ”såsigare”.

25 min

Pasta med quorn och rostade pumpakärnor – gör så här:

  1. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa 3 msk citronsaft.
  2. Skölj och halvera tomaterna. Pressa 
ut tomatkärnorna i citronsaften. Tillsätt 
citronskal, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 
1 krm peppar.
  3. Rosta pumpakärnor gyllenbruna med 
1/2 tsk flingsalt i 1/2 tsk olja i en het stek–
panna 2–3 min. Passa så att de inte bränns!
  4. Koka pastan enligt anvisningen på för-packningen.
  5. Stek quorn i 2 msk olja på medelvärme 
4–5  min. Häll citron- och tomatblandningen 
i pannan, låt allt bli varmt. Smaka av med 
1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  6. Plocka och grovhacka basilikan. 
Blanda alla ingredienser och servera.

Rosta pumpakärnor

Skölj kärnorna och rensa bort alla pumparester och trådar. Rosta dem med lite olja och salt i 175° ugn ca 30 min. Är de inte alltför stora kan de ätas med skalet på. Stora pumpakärnor behöver oftast skalas.

Recept från /LagaLätt