Pasta med pestohummus och varm tomatsallad

Recept på pasta med pestohummus och varm tomatsallad. Välj gärna körsbärstomater i olika färger så får rätten mer färg.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex linguine
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 kruka basilika
  • 1 förp sojabönor - frysta (250 g)
  • 1 burk hummus med pesto - (200 g), Fontana
  • 0,5 dl solrosfrön - rostade
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  2. Stek tomaterna i 1 msk olja tills skalet börjar spricka. Stänk över 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Repa bladen från basilikan och blanda med tomaterna.

  3. Låt sojabönorna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.

  4. Låt pasta och sojabönor rinna av, spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner hummusen i pastan och späd med kokvattnet till lagom krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över solrosfröna och servera genast med den ljumma tomatsalladen.

  5. Näringsberäknat Ca 600 kcal per portion, 24 g fett, 22 g protein, 67 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!