55555

Recept på pasta med pestohummus och varm tomatsallad. Välj gärna körsbärstomater i olika färger så får rätten mer färg.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, t ex linguine
400 g körsbärstomater
1 kruka basilika
1 förpackning sojabönor, frysta (250 g)
1 burk hummus med pesto, (200 g), Fontana
0,5 dl solrosfrön, rostade
olivolja, rödvinsvinäger, strösocker, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Pasta med pestohummus och varm tomatsallad – gör så här:

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek tomaterna i 1 msk olja tills skalet börjar spricka. Stänk över 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Repa bladen från basilikan och blanda med tomaterna.
  3. Låt sojabönorna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.
  4. Låt pasta och sojabönor rinna av, spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner hummusen i pastan och späd med kokvattnet till lagom krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över solrosfröna och servera genast med den ljumma tomatsalladen.

Näringsberäknat

Ca 600 kcal per portion, 24 g fett, 22 g protein, 67 g kolhydrater

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!

bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter!