Pasta med pestohummus och varm tomatsallad
Ingredienser
- 300 g pasta - t ex linguine
- 400 g körsbärstomater
- 1 kruka basilika
- 1 förp sojabönor - frysta (250 g)
- 1 burk hummus med pesto - (200 g), Fontana
- 0,5 dl solrosfrön - rostade
- olivolja
- rödvinsvinäger
- strösocker
- salt
- svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
-
Stek tomaterna i 1 msk olja tills skalet börjar spricka. Stänk över 1 msk vinäger och krydda med 1/2 tsk socker, 1/2 tsk salt och 2 krm nymald svartpeppar. Repa bladen från basilikan och blanda med tomaterna.
-
Låt sojabönorna koka med pastan när ca 3 min återstår av koktiden.
-
Låt pasta och sojabönor rinna av, spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner hummusen i pastan och späd med kokvattnet till lagom krämig konsistens. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Strö över solrosfröna och servera genast med den ljumma tomatsalladen.
-
Näringsberäknat Ca 600 kcal per portion, 24 g fett, 22 g protein, 67 g kolhydrater