Pasta med frikadeller i tomatsås
Ingredienser
- 500 g nötfärs
- 1 ägg
- 1 dl parmesan - finriven + 0,5 dl
- 1 vitlöksklyfta - pressad
- 1 tsk salt
- 1,5 krm svartpeppar - nymald finriven + 1 krm
- 1 förp pastasås med tomat - (400 g)
- 1 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 400 g tagliatelle - färsk
- 1 dl basilika - strimlad, färsk
Gör så här
-
Blanda färsen väl med ägg, 1 dl parmesan, vitlök, 1 tsk salt och 1 1/2 krm peppar. Rulla till små bollar.
-
Koka upp rikligt med saltat vatten till pastan.
-
Koka upp såsen med vatten och mjölk i en kastrull. Lägg försiktigt i frikadellerna. Skaka grytan lätt utan att röra. Koka på svag värme 7-10 min tills de är genomkokta.
-
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda väl med frikadeller och sås. Strö över basilika och parmesan. Strö över 1 krm peppar.