00000

Recept på pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka. Den grillade paprikan som blir över går bra att använda i sallader, grytor eller på pizzan.

För 4 pers

Ingredienser

400 g pasta, t ex strozzapreti
150 g grillad hel paprika på burk
2 dl lätt crème fraiche
25 g grovriven parmesanost
1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 påse babyspenat (70 g)
140 g lufttorkad skinka

Garnering

25 g flagad parmesanost
nymald svartpeppar

20 min

Pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2. Mixa paprika med lite av crème fraichen till en slät creme. Blanda ner resten av crème fraichen tillsammans med osten. Krydda med salt och peppar.

3. Häll av pastan. Rör ner paprikacrèmen och spenaten. Strö över parmesanost och svartpeppar. Servera med lufttorkad skinka.