Pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka

Recept på pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka. Den grillade paprikan som blir över går bra att använda i sallader, grytor eller på pizzan.
Recept på pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka.
Recept på pasta med paprikacrème och lufttorkad skinka. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g pasta - t ex strozzapreti
  • 150 g grillad hel paprika på burk
  • 2 dl crème fraiche - lätt
  • 25 g parmesan - grovriven
  • 0,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse babyspenat - (70 g)
  • 140 g lufttorkad skinka

Garnering

  • 25 g parmesan - flagad
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Mixa paprika med lite av crème fraichen till en slät creme. Blanda ner resten av crème fraichen tillsammans med osten. Krydda med salt och peppar.

  3. Häll av pastan. Rör ner paprikacrèmen och spenaten. Strö över parmesanost och svartpeppar. Servera med lufttorkad skinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!