Är det kanske dags för en liten paus från den goda, gröna peston? Då kan detta bli din nya favorit: sötrostad paprika och len pumpa med knaper och syrligt sting.

För 6

Ingredienser

1 butternutpumpa 800 g
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
3 röda paprikor
2 oskalade vitlöksklyftor
1/2 dl sötmandel
1 tsk salt
3 msk citronjuice färskpressad
280 g pasta gärna linguini
80 g bladspenat
1/2 dl rostade pumpakärnor
2 krm svartpeppar, nymald

15 min + 30 min i ugnen

Recept: Pasta med paprika-pesto och rostad pumpa

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och kärna ur pumpan. Skär den i små bitar och blanda med olja och salt. Lägg pumpan på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Skölj och kärna ur paprikorna. Lägg dem i halvor med pumpan på plåten. Baka dem mitt i ugnen 30 min tills pumpan är mjuk. Tillsätt vitlöksklyftorna på plåten efter 15 min.
  4. Skala de ugnsbakade vitlöksklyftorna. Mixa dem med paprika och mandel i en mat- beredare (det går även bra med stavmixer,  om man först hackar mandeln lite).
  5. Smaka av peston med salt och citronjuice.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av och blanda pastan med peston. Varva pasta, spenat och den rostade pumpan på ett fat. Toppa med pumpakärnorna och dra några drag med pepparkvarnen.

    474 kcal/portion
    14 g fett, 16 g protein, 66 g kolhydrater