00000

En nyttig rätt som går otroligt lätt och snabbt att laga. Vinet kan bytas ut mot vatten med några droppar citron.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g pasta, t ex pipe rigate

Sås

1 gul lök
1 vitlöksklyfta, stor
1 msk olivolja
200 g spenat, fryst, hackad
2 dl ärter, frysta
1 dl vitt vin, torrt
1 buljongtärning, höns- eller grönsaks-
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl mellangrädde
2 msk myntablad, löst packade färska
2 krm salt

Tillbehör

parmesanost, nyriven
myntakvistar

Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull utan att den får färg.
2. Tillsätt spenat och ärter. Häll på vinet och smula i buljongen. Peppra. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 2 min.
3. Tillsätt grädden och myntan i såsen och mixa den slät. Blanda pastan med såsen. Servera genast med parmesan och mynta­kvistar.