Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost

Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost är en god vegorätt. Linserna är ångkokta och ligger inte i någon lag utan är torra och fina. De finns av olika slags märken.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex fettuccine
  • 1 förp linser - färdigkokta (150 g)
  • 300 g palsternackor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp tomater - passerade (400 g)
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 125 g mozzarella
  • 1 kruka oregano
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Låt linserna rinna av i en sil. Skala och skär palsternackorna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Fräs palsternackor, lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll över passerade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra under lock ca 10 min.

  3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

  4. Låt mozzarellan rinna av och grovriv den. Hacka hälften av oreganon.

  5. Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner kokvattnet i såsen och vänd i linser, pasta och den hackade oreganon. Toppa med riven mozzarellaost och oreganokvistar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!