4.44.44.44.44.4

Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost är en god vegorätt. Linserna är ångkokta och ligger inte i någon lag utan är torra och fina. De finns av olika slags märken.  

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, t ex fettuccine
1 förpackning linser, färdigkokta (150 g)
300 g palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förpackning tomater, passerade (400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
125 g mozzarellaost
1 kruka oregano
olivolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Pasta med lins- och grönsaksröra och mozzarellaost – gör så här:

 

  1. Låt linserna rinna av i en sil. Skala och skär palsternackorna i små tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs palsternackor, lök och vitlök i 2 msk olja i en stekpanna ca 5 min. Häll över passerade tomater och smula i buljongtärningen. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt puttra under lock ca 10 min.
  3. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  4. Låt mozzarellan rinna av och grovriv den. Hacka hälften av oreganon.
  5. Låt pastan rinna av men spara ca 1 dl av kokvattnet. Blanda ner kokvattnet i såsen och vänd i linser, pasta och den hackade oreganon. Toppa med riven mozzarellaost och oreganokvistar.