00000

Mild smak av kyckling och tomat. Det som gör rätten lite extra är den goda pecorinoosten som är en italiensk hård fårost; påminner lite om parmesan. Muskot är en god och lite bortglömd krydda som passar utmärkt här.

För 2 person(er)

Ingredienser

150 g pasta
1 gul lök
3 tomater, eller 150 g körsbärstomater
0,5 msk olivolja
200 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk balsamvinäger
0,5 färsk spenat, påse
1,5 krm muskot, nymald

Servering

0,5 dl pecorino- eller parmesanost, riven

1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet. Skala och skär löken.
Skär tomaterna i bitar.
2. Fräs löken i olivolja. Tillsätt kycklingen och bryn den runt om. Salta och peppra, Blanda ner tomater och balsamvinäger.
Låt sjuda 1-2 min under lock tills kycklingen är färdig.
3. Blanda ner spenat och muskot. Ta av pannan från plattan. Servera med pasta och riven pecorinoost.