00000

Innerfiléer av kyckling går snabbt att laga. De kan bytas ut mot vanliga kycklingfiléer skurna i tunna skivor.

För 4 personer

Ingredienser

300 g pasta
1 kycklinginnerfiléer (ca 350 g) förp
1 msk olivolja
1 dl valnötskärnor
1 dl lätt crème fraiche
1 rucola (ca 80 g) ask
4 msk parmesanost, riven + 1 dl flagad
1 krm svartpeppar nymald

Pasta med kyckling, valnötter och rucola

 

1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag, men spara ca 1 dl av kokvattnet.
2. Skär kycklingfiléerna i 2-3 bitar vardera.
3. Fräs kycklingbitarna i olja i en stekpanna ca 5 min. Låt valnötterna fräsa med den sista minuten.
4. Koka ihop crème fraiche och det sparade pastavattnet i en kastrull. Vänd ner pasta, rucola och den rivna osten. Blanda i kyckling och nötter och låt allt bli genomvarmt. Strö över flagad parmesan och peppra.