25 minuter
Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili – gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Skär kycklingen i små bitar. Strimla pancettan. Bryt broccolin i små buketter och finstrimla stammen. Kärna ur och strimla chilin.
- Stek kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner pancettan i stekpannan och låt den steka med under omrörning tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat så länge.
- Stek broccolin i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i chilin och stek ytterligare ca 2 min. Låt pastan rinna av men spara 2 dl kokvatten.
- Blanda ner pastan i stekpannan och tillsätt kokvattnet, vin och fond. Vänd ner kycklingfräset och strö över parmesan och basilikablad. Servera genast.