3.33.33.33.33.3

Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili passar både till vardag och fest. Pancetta är rimmat och lufttorkat sidfläsk och kan ersättas med bacon.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta, t ex castellane
400 g kycklingfilé
100 g pancetta
250 g broccoli
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 + 2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 dl vitt vin, torrt
1 msk kycklingfond, konc 
2 dl parmesanost, riven
1 kruka basilika

25 minuter

Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär kycklingen i små bitar. Strimla pancettan. Bryt broccolin i små buketter och finstrimla stammen. Kärna ur och strimla chilin.
  3. Stek kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner pancettan i stekpannan och låt den steka med under omrörning tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat så länge.
  4. Stek broccolin i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i chilin och stek ytterligare ca 2 min. Låt pastan rinna av men spara 2 dl kokvatten.
  5. Blanda ner pastan i stekpannan och tillsätt kokvattnet, vin och fond. Vänd ner kycklingfräset och strö över parmesan och basilikablad. Servera genast.