Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili

Pasta med kyckling, pancetta, broccoli och chili passar både till vardag och fest. Pancetta är rimmat och lufttorkat sidfläsk och kan ersättas med bacon.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex castellane
  • 400 g kycklingfilé
  • 100 g pancetta
  • 250 g broccoli
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 2 msk olivolja - + 2 msk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl vitt vin - torrt
  • 1 msk kycklingfond - konc
  • 2 dl parmesan - riven
  • 1 kruka basilika

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  2. Skär kycklingen i små bitar. Strimla pancettan. Bryt broccolin i små buketter och finstrimla stammen. Kärna ur och strimla chilin.

  3. Stek kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna ca 3 min. Blanda ner pancettan i stekpannan och låt den steka med under omrörning tills kycklingen fått fin färg och är genomstekt. Krydda med salt och peppar och ta upp på ett fat så länge.

  4. Stek broccolin i 2 msk olja ca 3 min. Blanda i chilin och stek ytterligare ca 2 min. Låt pastan rinna av men spara 2 dl kokvatten.

  5. Blanda ner pastan i stekpannan och tillsätt kokvattnet, vin och fond. Vänd ner kycklingfräset och strö över parmesan och basilikablad. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!