Recept på en vegetarisk pasta med krämig tomatsås. Silkestofu ger både extra proteiner 
och krämighet åt tomatsåsen.

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förp krossade tomater (500 g)
1 dl vatten
1/2 tsk torkad timjan
1 tsk strösocker
1/2 pkt silkestofu, Blue Dragon (á 349 g)
2 morötter
280 g pasta, t ex bucatini
100 g finriven parmesanost
olivolja
salt + nymald svartpeppar

30 min

Gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs hacket i 2 msk olja i en kastrull.
    2. Tillsätt krossade tomater, vatten, timjan och socker. Krydda med 1  1/2 tsk salt och 
2 krm peppar. Låt koka ihop ca 10 min.
  2. Häll tomatsåsen i en kanna eller bunke. Tillsätt tofun och mixa ihop med en stavmixer eller i en matberedare.
  3. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala och riv morötterna grovt. 
Fräs dem i 2 msk olja i kastrullen 3 min. Häll över tomatsåsen och låt koka ihop på svag värme 5 min.
  5. Blanda pastan med såsen strax före servering. Servera med parmesanosten.