4.84.84.84.84.8

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel är festlig vardagsmat. Sardellcrèmen kan bytas ut mot 3–4 sardeller i olja.

För 4 personer:

Ingredienser

300 g pasta
400 g minutkycklingfilé
1 vitlöksklyfta
1 dl vispgrädde
1,5 msk sardellcrème, Zeta
1 hönsbuljongtärning
0,5 msk majsstärkelse, Maizena
0,5 dl mandlar, saltrostade 
100 g rucola
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Pasta med kyckling och krämig sardellsås – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv vitlöken.
  2. Koka upp grädde och 1 1/2 dl vatten. Blanda ner vitlök, sardellcrème och smulad buljongtärning. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp.
  3. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja ca 6 min, tills den är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Hacka mandeln. Vänd ner rucola i såsen. Servera pastan med sardellsås och skivad kyckling. Strö över mandel.