Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel

Pasta med krämig sardellsås, kyckling och rostad mandel är festlig vardagsmat. Sardellcrèmen kan bytas ut mot 3–4 sardeller i olja.
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g pasta
  • 400 g minutkycklingfilé
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vispgrädde
  • 1,5 msk sardellcréme - Zeta
  • 1 tärning hönsbuljong
  • 0,5 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 0,5 dl mandlar - saltrostade
  • 100 g rucola
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv vitlöken.

  2. Koka upp grädde och 1 1/2 dl vatten. Blanda ner vitlök, sardellcrème och smulad buljongtärning. Red av såsen med majsstärkelsen utrörd i lite vatten. Låt koka upp.

  3. Stek kycklingen runt om i 1 msk olja ca 6 min, tills den är genomstekt. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  4. Hacka mandeln. Vänd ner rucola i såsen. Servera pastan med sardellsås och skivad kyckling. Strö över mandel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!