Pasta med köttfärsröra

I stället för burken med krossade tomater tar vi färska småtomater i olika färger för en god och snabb köttfärsröra.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 lök - gul
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk oregano - färsk finhackad

Tillbehör

  • 300 g pasta - gärna färsk linguine
  • 1 dl parmesan - riven

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs färsen på hög värme ca 3 min. Sänk värmen något och blanda ner lök och vitlök. Stek ytterligare ca 2 min.

  2. Tillsätt vatten, salt och peppar och låt röran småputtra ca 2 min. Halvera tomaterna och blanda ner dem samt oregano strax före servering.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med köttfärsröran. Strö över hyvlad parmesan och oregano. Ca 520 kcal per portion, 15 g fett, 34 g protein, 59 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!