Pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano

Recept på krämig pasta med körsbärstomatsås, getost och serrano – klart på en kvart! Nu finns finbladig svartkål i kruka från Svegro.
Petra Lindstrand
Servera pastan med getostkräm och serranoskinka.
Servera pastan med getostkräm och serranoskinka. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex spagetti
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka svartkål - finbladig (Svegro) eller rucola
  • 1 kruka basilika
  • olivolja
  • vinäger - (gärna balsamvinäger)
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • 150 g getost - bredbar t ex Chavroux
  • 100 g serranoskinka

Gör så här

  1. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Fräs tomater och vitlök i 3 msk olja i en panna på medelvärme ca 5 min, se till att vitlöken inte bränns. Tillsätt 1/2 msk vinäger och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Ta av från värmen.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 1 dl kokvatten.

  4. Repa svartkål och basilika. Häll pastan, kokspad, svartkål och basilika i pannan med tomaterna. Vänd ihop och servera med getostkräm och serranoskinka.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!