Pasta med kalvrulader och tomatsås

Tomater ska njutas solmogna, inte kylskåpskalla. Lägg dem på ett fat i solen i god tid före tillagning så smakar de mer!

30 min

Pasta med kalvrulader och tomatsås

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Lägg ut köttskivorna på en skärbräda. Halvera och banka ut dem om de är stora och tjocka. Strö över 2 krm salt och 2 krm peppar.
  3. Plocka bladen från basilikan. Fördela skinka, paprika och hälften av basilikabladen över köttskivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  4. Bryn ruladerna till fin färg runt om i 1 msk olja, ca 3 min. Krydda med 2 krm salt. Lägg ruladerna i en ugnssäker form och låt dem steka färdigt i ugnen ca 15 min.
  5. Skölj och finhacka tomaterna. Ansa och finhacka löken. Lägg i en skål. Tillsätt 1 msk olja, citronsaft, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg i oliverna. Låt tomatblandningen dra i rumsvärme.
  6. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Värm hastigt tomatblandningen i en stor kastrull. Vänd ner den nykokta pastan i såsen.
  8. Lägg pastan på ett stort fat. Toppa med kalvruladerna. Garnera med resterande basilikablad och 1 krm peppar. Servera med parmesanosten.

Recept från /LagaLätt