00000

Välj en fiberpasta  och blanda med bara grönt. Smulad fetaost som mixas med lite av pastavattnet och blandas med hackad chili blir en god varm sås.

För 4 personer

Ingredienser

0,75 dl pumpafrön
2 broccoli (500 g)
250 g fiberspagetti vit
1 chili grön
200 g fetaost (10 %)
1 dl av pastavattnet
1 avokado
1 citron, rivet skal

Pasta med grönt och varm fetaostsås

 

1. Rosta pumpafröna i torr stekpanna tills de har fått ljusbrun färg.
2. Ansa och bryt broccolin i mindre buketter.
3. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, enligt anvisning på förpackningen. Lägg i broccolibuketterna när 2 min återstår av tiden. Häll av i durkslag. Spara 1 dl av kokvattnet.
4. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Smula ner fetaosten i en skål, lägg i chilin och späd med pastavattnet. Mixa till en slät sås. Värm såsen i en kastrull ca 2 min.
5. Kärna ur, skala och skär avokadon i skivor. Vänd ner dem i pastan. Häll över den varma såsen.
6. Strö på pumpakärnor och citronskal. Mal över lite extra peppar.