Pasta med grönkål, fetaost och chili

Recept på pasta med grönkål, fetaost och chili. Fetaosten blir en krämig sås när den smälter ner i pastan.

Ingredienser

  • 300 g pasta - t ex pappardelle
  • 1 burk soltorkade tomater - marinerade (200 g)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 200 g fetaost - (25 %)
  • 400 g grönkål
  • 2 röda chili - t ex spansk peppar
  • 40 g valnötter
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Häll av tomaterna från oljan, men spara 1 msk. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i oljan från tomaterna. Smält ner fetaosten och blanda i tomaterna.

  2. Ansa grönkålen  och riv den i mindre bitar. Lägg bladen i ett durkslag.

  3. Kärna ur och hacka chilin. Rosta valnötterna i torr stekpanna. Grovhacka dem.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ta 1 1/2 dl av kokvattnet och blanda ner i ostsåsen. Låt pastan rinna av i durkslaget med grönkålen. Lägg tillbaka pasta och kål i kastrullen.

  5. Häll över ostsåsen och tillsätt den hackade chilin. Krydda med 2 krm peppar och rör om. Toppa med nötterna.

Recept av Jeanette Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!