1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
2. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor. Kärna ur och strimla paprikan. Skala och hacka löken grovt. Blanda grönsakerna med oljan i en bunke. Låt marinera 5–10 min. Ta upp grönsakerna och fräs dem på medelvärme 5–8 min, rör om då och då. Blanda i pastan, oliverna och ansjovis och låt allt bli varmt.
3. Smula ner brödskivan i bunken från grönsakerna. Blanda i persiljan. Vänd runt för att ta vara på vitlöksoljan.
4. Servera pastan i varma tallrikar med fattigmanspesto.
Pasta med grillade vintergrönsaker och fattigmanspesto
Bröd och persilja i stället för dyr parmesan och basilika och pyttelite olivolja ger en god fattigmanspesto.
För 2 person(er)
Ingredienser
2 | pasta, portioner, gärna fullkorn |
1 | fänkål |
0,5 | röd paprika |
1 | rödlök |
1,5 msk | vitlöksolja, eller olivolja med 1 pressad vitlöksklyfta |
6 | oliver |
3 | ansjovisfiléer, hackade |
0,5 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, nymald |
Pesto
1 | bröd, rostad skiva vitt |
3 msk | persilja, hackad |