Pasta med grillade grönsaker

Detta funkar på en liten grill, eftersom både kantareller och squash går snabbt att grilla.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g squash
  • 1 tsk salt
  • 200 g kantareller
  • 30 g pinjenötter
  • msk olivolja - + 0,5 msk
  • 150 g fetaost

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 0,5 citron - rivet skal
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 msk persilja - finhackad
  • 2 msk mynta - finhackad
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 250 g pasta - färsk, t ex linguine

Gör så här

  1. Skala squashen och skär i bitar. Lägg dem i ett durkslag och blanda med salt. Låt stå ca 30 min så att vattnet dras ut. Pressa lätt med handen så att vattnet pressas ut.

  2. Ansa kantarellerna och halvera de stora.

  3. Blanda samman samtliga ingredienser till dressingen och ställ svalt.

  4. Tänd grillen och låt den brinna ut om det är en kolgrill. Rosta pinjenötterna i ett grillnät. Det tar bara några sekunder, så var uppmärksam.

  5. Blanda squashbitarna med 1 msk olja och grilla dem i grillnät ca 5 min, tills de mjuknar och får lite färg. Sätt gärna locket på grillen. Blanda kantarellerna med 1/2 msk olja och grilla dem ca 5 min under lock.

  6. Tärna fetaosten. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda det grillade med nykokt pasta. Vänd ihop med dressingen, fetaost och de rostade pinjenötterna.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!