3.93.93.93.93.9

Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan passar både till vardag och fest. Hoppas du har turen att hitta små fina sommarkantareller, om inte så går det förstås lika bra med champinjoner från butiken.

För 4 personer:

Ingredienser

400 g fläskytterfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller
2,5 dl mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk dijonsenap
1 kruka bladpersilja
smör, ev Maizena majsstärkelse, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

50 g parmesanost
300 g pasta, t ex penne

20 minuter

Pasta med filé, svamp, grädde och parmesan – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och skiva svampen.
  3. Bryn köttet i 1/2 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Lägg över på ett fat.
  4. Stek svampen med lök och vitlök i 1/2 msk smör. Tillsätt kött, grädde, 2 dl vatten, buljongtärning och senap. Låt småkoka ca 10 min. Red eventuellt av med majsstärkelse utrörd i vatten.
  5. Repa och finhacka persiljan. Rör ner den i såsen. Hyvla parmesanen.
  6. Vänd ihop pasta och sås. Garnera med parmesan.