Recept på pasta med köttfärssås med chilisås.

För 4 portioner

Ingredienser

400 g nötfärs
2 msk kycklingfond
1 dl chilisås (Heinz)
1 burk krossade tomater (400 g)
280 g pasta, t ex spagetti
1 gul lök
2 vitllöksklyftor
4 msk strimlad persilja
1 dl flagad parmesanost (40 g)
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

Gör så här:

  1.  Fräs färsen i 1 msk olivolja under -omrörning ca 3 min, tills den smular sig.
  2. Tillsätt fond, chilisås och krossade tomater. Låt färsen småputtra under lock ca 10 min.
  3. Koka pastan enligt anvisning på -förpackningen.
  4. Skala och finhacka löken. Skala och 
skiva vitlöken. Blanda lök och vitlök i färsen och låt koka med de sista 5–8 minuterna. Krydda med 1/2 tsk salt och  2 krm 
svartpeppar.
  5. Servera såsen på en bädd av nykokt pasta. Garnera med persilja och parmesanflagor.