00000

Pasta penne med chorizo, vitlök och oliver.

För 4 portioner

Ingredienser

280 g pasta, t ex penne
2 chorizo (ca 200 g)
3 röda paprikor
4 vitlöksklyftor
4 salladslökar
12 urkärnade kalamataoliver
1 dl riven parmesanost
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

Pasta med chorizo och oliver

 

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
2. Dra skinnet från korvarna, om det inte är väldigt tunt, och skiva dem.
3. Skölj, dela, kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och skiva vitlöken och salladslöken.
4. Fräs korven i en släpplättpanna ca 3 min. Ta upp korven och spara vid sidan om.
5. Fräs paprikan i 2 msk olivolja ca 3 min. Tillsätt vitlök och salladslök och fräs ca 3 min på låg värme.
6. Vänd ner oliverna och pastan. Blanda 
i korven. Krydda med 3 krm salt och 
1 krm svartpeppar.
7. Låt allt bli genomvarmt och servera med riven parmesan

Fler recept med: Korv och chark, Övrigt