00000

Den sötsyrliga caponatasåsen får sällskap av små kycklingbitar som knapersteks till krutonger.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pasta med caponatasås och kycklingkrutonger

300 g pasta, t ex garganelli (rörpasta)
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
2msk+1 msk olivolja
2 burkar körsbärstomater (á400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
1 tsk strösocker
2 tsk balsamvinäger
1/2 tsk+1/2 tsk salt
1krm+1 krm nymald svartpeppar
1 burk grovhackad tapenademed oliver och kapris (140 g) Zeta
300 g kycklinglårfilé

Tillbehör

50 g parmensan- eller pecoriniost

30 min

1. Ansa och skär auberginen i små tärningar. Skala och finhacka vitlöks-klyftorna. Stek auberginen i 2 msk olja tills den mjuknat och fått fin färg. Tillsätt vitlöken och låt ­fräsa med ca 1 minut.

2. Tillsätt tomater, buljongtärning, socker, vinäger, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Låt småkoka  ca 10 min. Krossa tomaterna lätt med en sked. Sila av oljan från oliv- och kapristapenaden och blanda ner i såsen.

3. Ansa och skär kycklingen i tärningar. Stek dem i 1 msk olja tills de blir krispiga och fått fin färg, ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och blanda den med lite av tomatsåsen. Lägg pastan på ett fat och toppa med kycklingkrutonger och parmesan. Servera med resten av såsen.