44444

Snabblagad krämig pastasås som passar lika bra till vardag som till fest.

För 4 personer:

Ingredienser

1 gul lök
2 gula  paprikor
1 paket bacon, (140 g)
0,5 paket saffran, (à 1/2 g), -1
2 dl crème fraiche
1 hönsbuljongtärning
300 g pasta, gärna orecchiette
70 g rucola
salt, nymald svartpeppar

20 minuter

Pasta med bacon, saffran och paprika – gör så här:

  1. Skala och finhacka löken. Tärna paprikan. Strimla baconet.
  2. Fräs lök och bacon i en stekpanna ca 3 min. Tillsätt paprikan och låt fräsa med ca 3 min. Tillsätt saffran och crème fraiche. Smula i buljongtärningen. Låt sjuda ca 5 min. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara ca 2 dl. Häll den kokta pastan i såsen och blanda om. Rör i kokspadet till önskad krämig konsistens. Toppa med rucola.