1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
2. Strimla och stek baconet knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
3. Skär tomaterna i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka löken. Ansa spenaten.
4. Fräs lök, tomater och körsbärstomater i olivoljan ca 2 min. Vänd i spenaten. Blanda ner pasta och bacon i tomatblandningen och krydda med salvia, salt och peppar.
5. Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med nötter och parmesanost.
Pasta med bacon och cashewnötter
Snabblagad pasta med spenat får god sälta av strimlad bacon och cashewnötter.
För 4 person(er)
Ingredienser
400 g | tagliatelle, färsk, med tomatsmak |
1 pkt | bacon, (140 g) |
3 | tomater, orange |
10 | körsbärstomater |
0,5 | gul lök |
50 g | spenat, färsk |
1,5 msk | olivolja |
0,5 msk | salvia, strimlad |
1 tsk | flingsalt |
1 | svartpeppar, nymald |
Garnering:
1 dl | cashewnötter |
25 g | parmesanost, flagad |