4.64.64.64.64.6

Pasta med ärter, ricotta och gräslök är en god vegorätt. Skiva och stek champinjonerna under tiden pastan kokas, då går rätten supersnabbt att laga.  

För 4 personer:

Ingredienser

400 g pasta, gärna fullkorn
250 g champinjoner, eller annan svamp
2 vitlöksklyftor
2 dl ärter, frysta
100 g parmesanost
250 g ricottaost
1 kruka gräslök
smör, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

sallad

15 minuter

Pasta med ärter, ricotta och gräslök – gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet, men spara 1 dl av kokvattnet i botten på kastrullen.
  2. Ansa och skiva champinjonerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Skala och pressa över vitlöken. Blanda i ärterna mot slutet av stekningen.
  3. Riv parmesanen. Blanda 2/3 parmesan med ricottaosten, 1 krm salt och 1 krm peppar. Blanda röran med pastan i kastrullen. Tillsätt svamp och ärter. Strimla gräslöken och strö över tillsammans med resterande parmesanriv. Servera direkt med sallad.