Pasta med ädelostbollar

Nykokt pasta med ädelost och kesobollar är en trevlig rätt. Ost och pasta är ju som bekant en bra kombination. Keson gör att fetthalten minskas och att ädelostsmaken inte blir så stark.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 140 g kvibille ädelost
  • 250 g keso naturell
  • 25 g valnötter - hackade
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 kruka persilja - eller rucola

Pasta

  • 400 g pasta
  • 0,5 kruka persilja - eller rucola, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 25 g valnötter - hackade

Gör så här

  1. Blanda ihop ost och keso med en gaffel. Tillsätt valnötshacket och krydda med svartpeppar. Rulla till runda bollar. Finhacka persiljan och rulla bollarna i hacket.

  2. Koka pastan enligt recept på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner persilja, olivolja och valnötshack.

  3. Servera pastan med ostbollarna som får smälta lite i pastan.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!