Pasta med ädelostbollar
Nykokt pasta med ädelost och kesobollar är en trevlig rätt. Ost och pasta är ju som bekant en bra kombination. Keson gör att fetthalten minskas och att ädelostsmaken inte blir så stark.
Ingredienser
- 140 g kvibille ädelost
- 250 g keso naturell
- 25 g valnötter - hackade
- 1 krm svartpeppar
- 0,5 kruka persilja - eller rucola
Pasta
- 400 g pasta
- 0,5 kruka persilja - eller rucola, hackad
- 2 msk olivolja
- 25 g valnötter - hackade
Gör så här
-
Blanda ihop ost och keso med en gaffel. Tillsätt valnötshacket och krydda med svartpeppar. Rulla till runda bollar. Finhacka persiljan och rulla bollarna i hacket.
-
Koka pastan enligt recept på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner persilja, olivolja och valnötshack.
-
Servera pastan med ostbollarna som får smälta lite i pastan.