00000

För 4 person(er)

Ingredienser

450 g broccoli
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
67 g sardeller
1 tsk torkade chiliflagor
1 dl ganska stor kapris
1 krm vitpeppar, nymald
350 g pasta, t ex penne eller fjärilar

Pasta från Sicilien – gör så här:

  1. Putsa broccolin, ta bort den tjocka stjälken och dela den i buketter.
    Hacka den tjocka stjälken. Koka broccolin knappt mjuk i lätt saltat vatten ca 4 min (börja med att koka den hackade stjälken, lägg sedan i buketterna) och låt den rinna av.
  2. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken glansig i olja (ta också oljan från sardellburken). Dela sardellerna i bitar och lägg i dem att fräsa med på svag värme så att de blir mosiga. Lägg också i chili och kapris. Stek på svag värme ett par minuter.
  3. Vänd ner broccolibuketterna i den salta oljan. Mosa dem lite med baksidan av en gaffel. Vrid över nymald vitpeppar.
  4. Koka under tiden pasta i lätt saltat vatten. Låt den rinna av. Vänd ihop pastan med broccoli- och sardellsås i en skål och servera.

LÄS OCKSÅ: Reseguide till Sicilien – ön som bjuder på det bästa av Italien