Pasta Bloody Mary

00000

Här har den klassiska drinken fått ge smaka åt nykokt pasta.
Hett och gott med tabasco, tomat, worcestersås och pepparrot.
För den som vill serveras vodkan separat.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 selleristjälkar
150 g morötter
1 gul lök
1 msk olivolja
490 g tomatfond (ardita)
1 dl vatten
2 msk worcestersås
0,5 tsk tabasco
0,5 tsk svartpeppar, nymald
0,75 tsk salt

Tillbehör

400 g kokt pasta
1 msk färsk pepparrot, riven

1. Skölj och tärna selleristjälkarna fint. Skala och tärna morötterna.
Skala och hacka löken.
2. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs det hackade en kort stund utan att det tar färg.
3. Tillsätt tomatfond, vatten, worcestersås, tabasco, salt och svartpeppar. Låt såsen koka ca 5 min.
4. Blanda den varma såsen med nykokt pasta och garnera med riven pepparrot. Servera genast.