Pasta al pomodoro - klassiker som passar både barn och vuxna, allätare och vegetarianer.
För 4 personer:
Ingredienser
450 g
rigatoni, eller annan pasta
1
gul lök, liten
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
800 g
tomater hela, på burk eller tetra, gärna San Marzano
1 msk
tomatpuré
1 tsk
rödvinsvinäger
1 tsk
strösocker
3 kvistar
basilika
2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar, nymald
Tillbehör:
riven parmesanost
basilika
15 minuter + koktid
Pasta al pomodoro – gör så här:
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger, socker och basilika. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 45 min.
Ta bort basilikakvistarna. Mixa såsen till önskad konsistens.
Koka pastan enligt anvisning.
Servera pastan med tomatsås, riven parmesan och basilika.
Recept av Monika Eisenman
Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma!
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.