4.64.64.64.64.6

Pasta al pomodoro - klassiker som passar både barn och vuxna, allätare och vegetarianer.

För 4 personer:

Ingredienser

450 g rigatoni, eller annan pasta
1 gul lök, liten
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
800 g tomater, hel0, på burk eller tetra, gärna San Marzano
1 msk tomatpuré
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk strösocker
3 kvistar, basilika
2 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

riven parmesanost
basilika

15 minuter + koktid

Pasta al pomodoro – gör så här:

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger, socker och basilika. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 45 min.
  2. Ta bort basilikakvistarna. Mixa såsen till önskad konsistens.
  3. Koka pastan enligt anvisning.
  4. Servera pastan med tomatsås, riven parmesan och basilika.

Recept av Monika Eisenman

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter! 

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Allt om Mat Vego