Pasta al pomodoro

Pasta al pomodoro - klassiker som passar både barn och vuxna, allätare och vegetarianer.
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 450 g rigatoni - eller annan pasta
  • 1 gul lök - liten
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g tomater - hela på burk eller tetra, gärna San Marzano
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • 3 kvistar basilika
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • parmesan - riven
  • basilika

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt tomater, tomatpuré, vinäger, socker och basilika. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 45 min.

  2. Ta bort basilikakvistarna. Mixa såsen till önskad konsistens.

  3. Koka pastan enligt anvisning.

  4. Servera pastan med tomatsås, riven parmesan och basilika.

Recept av Monika Eisenman

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!