4.44.44.44.44.4

Pasta aglio e olio är en snabbfixad vegopasta för vitlöksälskare. Passa så att vitlöken inte bränns.

För 4 personer:

Ingredienser

450 g spagetti
8 vitlöksklyftor, –10
0,75 dl olivolja
0,5 tsk peperoncino, eller chiliflakes
1 dl bladpersilja, finhackad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
ev riven parmesanost

15 minuter

Pasta aglio e olio – gör så här:

  1. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
  2. Koka pastan enligt anvisning.
  3. Häll av vattnet från pastan men spara ca 3 dl.
  4. Fräs vitlöken i olja ca 2 min. Tillsätt kokvattnet och chili. Sjud tills en tredjedel återstår. Tillsätt pastan och blanda väl. Rör ner persiljan och krydda med salt och peppar. Servera direkt, eventuellt med riven parmesan.

Recept av Monika Eisenman

Bonniers Vegetariska kokbok – klassikern alla borde ha hemma! 
bonniers_vegetariska_kokbok

Köp den här – extrapris för prenumeranter!