00000

Passionsfruktssufflé är en fluffig drömdessert som kan serveras med glass, vispad grädde eller en fruktsallad.

För 4 personer:

Ingredienser

4 passionsfrukter
4 äggvitor
1,5 dl strösocker
1,5 msk majsstärkelse, Maizena

Tillbehör:

2 passionsfrukter
chokladglass

30 minuter

Passionsfruktssufflé – gör så här:

  1. Sätt ugnen på  200°. Smörj och sockra fyra ugnssäkra små suffléformar à 2 dl.
  2. Sätt en finmaskig sil över en skål. Dela och gröp ur passionsfrukterna och passera fruktköttet genom silen med en sked. Det ska bli ca 3 msk saft.
  3. Vispa äggvitorna i en skål. Tillsätt sockret, en del i taget, och vispa till ett hårt skum.
    Vispa i majsstärkelsen och tillsätt fruktsaften.
  4. Fyll formarna med smet. Dra med en kniv över ytan så att den blir helt slät. Dra med tummen precis runt kanten så att smeten inte gräddas fast och hindrar sufflén från att lyfta.
  5. Grädda suffléerna i nedre delen av ugnen ca 10 min. Pressa lite passionsfrukt över suffléerna och servera dem direkt med glass.
Fler recept med: Frukt och bär