00000

Passionsfruktssorbet - faktiskt obeskrivligt gott! Prova själv.

För 6 pers

Ingredienser

Passionsfruktssorbet

8-10 passionsfrukter
3 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk passoa (passionsfruktslikör)
1 äggvita

Tillbehör

2 passionsfrukter
1/2 dl passoa (passionsfruktslikör)

Garnering

6 hallon
myntablad

15 min + tid i glassmaskinen

Passionsfruktssorbet – gör så här:

  1. Koka upp socker och vatten så att sockret löses upp. Låt lagen kallna. Halvera och gröp ur passionsfrukterna. Passera dem genom en sil och mät till ca 1 dl saft. Blanda saften med sockerlag och likör.
  2. Vispa äggvitan till ett riktigt fast skum. Vänd ner äggvitan i lagen. Frys i glassmaskin (här tipsar vi om en bra budget-variant) till fast konsistens.
  3. Halvera passionsfrukterna till garnering och gröp ut kärnorna. Fördela sorbeten i glas och toppa med passionsfruktskärnor och hallon. Häll över likör och garnera med myntablad. Servera genast.