4.74.74.74.74.7

Passionsfruktskräm är en len kräm med mycket smak av passionsfrukt.

För 6-8 personer:

Ingredienser

4 passionsfrukter
1 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1,25 dl strösocker
1 citron

Garnering:

1 passionsfrukt

10 minuter + 6 timmar i kyl

Passionsfruktskräm – gör så här:

  1. Halvera passionsfrukterna och gröp ur dem, mät till 3 msk. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min.
  2. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Skölj citronen i ljummet vatten, finriv skalet och pressa ut 3/4 dl saft.
  3. Vispa ner citronsaft och -skal, passionsfruktskött och gelatin i grädden.
  4. Häll upp krämen i skålar och ställ i kylen ca 6 timmar, gärna över natten.
  5. Toppa med lite extra passionsfrukt vid servering.