Passionsfruktsglass med frasigt sesamströssel

Passionsfruktsglass med frasigt sesamströssel har underbar smak av passionsfrukt och härligt krämig i konsistensen, tack vare den kondenserade mjölken. Den gör att du inte ens behöver en glassmaskin!
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g passionsfrukt - fryst, t ex Ica
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 burk kondenserad mjölk - (397 g)
  • 2 krm vaniljsocker
  • 1 krm salt

Sesamfröströssel, ca 1/2 dl

  • 0,5 dl sesamfrön
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1.  Tina passionsfrukten. Vispa grädden lätt fluffig. Tillsätt den kondenserade mjölken, vaniljsocker och salt. Vispa till en fluffig konsistens, ca 3 min. Rör ner passionsfruktsköttet.

  2. Häll glassmeten i en form och ställ in i frysen ca 8 timmar tills den har frusit.

  3. Sesamfröströssel: Häll sesamfrön, socker och vatten i en stekpanna och stek på medelvärme under omrörning ca 5 min tills fröna får lite färg. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna.

  4. Servera glassen med sesamfröströssel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!