Passionsfruktscurd

Recept på passionsfruktscurd. Passera den nylagade varma curden genom finmaskig sil om du vill ha den helt slät.
Lena Söderström

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 3 ägg
  • 175 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl citron - pressad
  • 1,5 dl passionsfrukt - inkråm (ca 10 frukter)

Gör så här

  1. Vispa äggulor och ägg.

  2. Smält smöret. Tillsätt sockret under omrörning. Blanda i citronsaft och passionsfrukt.

  3. Vispa i äggblandningen, använd gärna ballongvisp. Sjud under vispning tills blandningen blir tjock och krämig, ca 5 min. Passera eventuellt curden genom en sil. Låt kallna.

  4. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ca 12 timmar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!