Passionsfrukts- och apelsinmousse

Den måste stå till sig åtminstone två timmar, så gör den före varmrätten. Moussen görs annars med fördel dagen före. Chokladgallret är lätt att göra. Smält mörk choklad och häll den i en sprits med liten tyll och spritsa ut spontana figurer.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk apelsinsaft - färskpressad
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 0,5 dl strösocker

Till dekoration

  • chokladfigurer
  • 2 passionsfrukter - kärnor från

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna. Passera fruktköttet så kärnorna försvinner.

  2. Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan.

  3. Vispa ägg, äggula och socker poröst. Rör ner passionsfruktsoch apelsinsaft.

  4. Smält gelatinbladet i en kastrull på svag värme. Blanda det med 1/4 av äggsmeten. Tillsätt det i resten av äggsmeten. Vänd till sist ner grädden. Häll upp i glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 tim men gärna 4 tim.

  5. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur innan servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!